Monday, November 19, 2012

Nasi Beriani Gam Batu Pahat yo!

 Org yang cepat terpengaruh dgn makanan, sape lg? hehehe

Khamis last week cuti Maal Hijrah, bermalas malasan je kat umah,
cuti pun malas masak, ksian suami yg dpt bini cmni..
suami, matahari dh tegak atas kepala baru bgn, ksian isteri dpt suami cmni, kahkah!
gurau je, jgn mare ye banggggg...

Cuti2 plan nak bwk ank bujang berjalan la...so mencari sesuap nasi utk alas perot dlu..
tekak trase nak mkn nasi beriani Kamarudin Semambu yg femes amos tu..
sedak hingga menjilat hujung2 kuku uols, tobak pon! 

tp suami plak xmo mkn situ, dgr2 kabor tahap kebersihan kt situ mendukacitakan,
pulakkkk, pdhl dah berpuluh/ratus kali dh kot mkn kat sana, tetibe T__T
kesnye, member dia report, beli nasi kt situ, ayam still ade bulu hohooooo..
mane2 kdai mkn pun ade kes cmni, mekDi pun pernah kot eh??

so menukar arah tujuan la,tp misi yg sama, still mencari nasi beriani
ade kedai baru bukak kt Bukit Setongkol, 
pernah nmpak banner kedai ni depan Giant,
beriani gam batu pahat kan femes amos,walaupun kt kuantan, so bajet best, harus terjah..

Tapi sangkaan meleset..sorry lupe nama kedai, kedai lawo, harga pun lawo
tp kesedapan xlawo, sorry, xg dah kedai ni,
klu nak mkn nasi beriani batu pahat, better ke Batu pahat la woih!

Org Kuantan nk mkn ns beriani sedak, moh ke kamarudin Semambu, tutup mata la klu trjumpe bulu ayam, boley? hahah so far aku mkn xpernah trserempak lg :p

hahahha..ok dassss!

10 comments:

  1. ko pnah try x nasi beriani gam kt tepi highway putrajaya nie na..sedap gak..

    ReplyDelete
  2. @♥z@z@♥slalu sgt nk msuk putrajaya nmpak kedai ni, tp xpernah trase nak jejak,comfirm sedak ke?
    ok masuk dlm wishlist aku next kunjungan :p

    ReplyDelete
  3. jom dtg jb jom..aku bw tpt mkn best

    ReplyDelete
  4. nampak sedap tp lau ada lauk ayam lg best. hehe. :)

    ReplyDelete
  5. akak pun suka nasi beriani kamarudin tu... mantoppp

    ReplyDelete
  6. batu pahat..sejak x lalu tol air hitam nk balik johor, lama dah x lalu sane. next time balik blh request habi singgah lah. last pegi masa tgh preggy Naurah rasanya haha

    ReplyDelete
  7. biar betul de bulu ayam na....ish tak best lah kalau nak makan kat situ lagi sebab dah tahu terasa geli geli kat tekak huhuhu

    ReplyDelete
  8. Akak blh x bgtau kedai kamaruddin tu kt mane? Yg sblm smpai trafic lite ke galing kem tu ke?
    A'ah, saya pon baru2 ni g nasi beriani yg kat bukit setongkol tu pas terbaca iklan kt giant tu. harga dia mmg lawo mcm kedai dia. Tapi tak sesedap beriani yg sya penah mkn sblm ni. Sedap lg beriani kt aliff ke, taj ke. Tp tekak dah loya nk telan air tgn mamak. Dulu hantam saja

    ReplyDelete
  9. @myxa
    simpang 3, kalau dr bdr nak ke jalan haji ahmad, ade simpang ke bukit sekilau,
    betul2 tepi simpang je kdai dia..
    slalu ramai org

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails