Friday, November 30, 2012

Resepi : Mee Rebus Sempoi Mika

Kerlassss..kemain nama resepi ko, hahaha sempena nama Mika sbb mee rebus fav dia ni..bfast pon nak bekal mee, mlm2 pon nak mee lg, T___T

Sorry xde gmbar proper skit. Segan nk letak resepi ni, sbb simple ngat aih, mcm masok meggi je pun, haha tp sbb ramai mintak, share je la seringkas mungkin utk pemahaman korang :p

Mee Rebus Mika ^_^

Bahan2 :
Bawang kecil
Bawang putih
Fishball
Isi ayam
Sayur
Telur
Mee Kuning
Air
Minyak (utk menumis) 
Garam & kiub pati ayam

Cara2: 
Tumis bawang (aku mayang je halus2 semua), masuk ayam, fishball, air, dah mendidih air, msuk garam, kiub pati ayam, sayur, mee then pecahkan telur, tggu gelegak skit, siap! jgn lama2, semua bahan2 pndai2 bajet la kan.. seee...mcm masak megi je kan? kehkeh..
so far air tu letak byk pon xpe, xde la kembang mane mee tu..klu aku bwk bekal kt opis, still basah je smpai ke tghari.. tu je..



selamat mencuba yer ibu ibu ^_^
 

11 comments:

  1. kerrrlas ko mek na. hahhahaaa

    ReplyDelete
  2. nampak sedap.. cam rayyan die kurang suka mi tapi suka spageti haihhhh jenuh mikir menu

    ReplyDelete
  3. Nyampah pepagi dah buat aku tertelan telan air liur !! Tapi sbb senang balik krg nk buat hahah

    ReplyDelete
  4. thanks laling..nanti nak buat kat aqil..aqil pun suka gila makan mee..huhu..

    ReplyDelete
  5. wah senang le cmtue ko na...mun nih si mirza tak tau le ape yang dier suka ..makan ikut mood

    ReplyDelete
  6. lazat......nasib simple je resepi...leh try...tq na...

    ReplyDelete
  7. kasih pun suka mee rebus gak...aku wat simple je..skang pg2 dah minta mee

    ReplyDelete
  8. apa motip tayang tupperware buah org diet tu? hahahha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails