Thursday, November 8, 2012

Step by Step Melapis Kek Keramel

Ekceli dah ramai yg bertanye, baru kali ni nak post, bukan apa, bgtau detail tanpa gmbar pun payah jugak nk fahamkan org, maybe dgn gambar mudah faham skit kan? hehe sorry pd yg bertanya, baru nk tempek gmbar even gmbar ni dh berzaman duk simpan :P

Resepi kek keramel blh rujuk SINI


 adunan kek dibahagikan utk beberapa mangkuk utk letak pewarna, trpulang nk brapa warna

 sy pilih 3warna, yg belah atas kanan tu adunan keramel (susu+telur) yg dh dituang dlm loyang keramel

 Masukkan 1senduk adunan bewarna ke atas adunan puding keramel td..if meringgue menjadi, insyaAllah adunan kek ni akan terapung atas adunan puding tu, dont worry yer :)

 kemudian letakkan 1 senduk warna lain plak keatas adunan td

 dan seterusnye smpai adunan kek ke3-3warna td abis

jadilah mcm ni, boley bakar suhu 140c selama sejam insyaAllah masak la keknye :D

p/s: hana kite pomot blog awk, mls nak crop :p
 

5 comments:

  1. thank you sifu !! pasni boleh melapis dengan jayanya hihikk

    weh, lawa la kaler padelpop

    ReplyDelete
  2. cantik betul lapisan colour biru tew..mengancam tengok

    ReplyDelete
  3. xpe na. t.ksh. nanti i ambik gmbr DFCC tau! ahaha

    ReplyDelete
  4. tq sifu...algitu alkisahnye ye...puas duk nanye..duk byg2 bakpe la kale kat atas skali tu buleh jd gitu...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails